Pravila privatnosti

Društvo MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o. (dalje: Mateković & partneri) je odvjetničko društvo upisano u imenik Hrvatske odvjetničke komore.

MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o.
Kneza Mislava
HR – 10000 Zagreb
OIB 83194631403
registriran pred Trgovačkim sudom u Zagrebu pod matičnim brojem (MBS) 081385190
IBAN HR3823600001102947789 – Zagrebačka banka d.d.  SWIFT ZABAHR2X
EUVAT HR83194631403
Temeljni kapital: HRK 350,000.00
Direktor: Krešimir Mateković

Svjesni smo važnosti zaštite Vaše privatnosti te se obvezujmo štititi podatke prikupljene od posjetitelja naše internetske stranice.

 1. Podaci koje prikupljamo

Ova internet stranica je usmjerena na davanje informacija o našem društvu, proizvodnima i uslugama. Ova pravila privatnosti se primjenjuju isključivo na ovu internet stranicu, te opisuju kako i zašto prikupljamo podatke o Vama kao posjetitelju. Neke podatke dobivamo izravno od Vas, a neke podatke prikupljamo automatski. Svi podaci koji su prikupljeni automatski pohranjeni su u zbirnom obliku, te se ne mogu koristiti kako bi Vas identificirali kao pojedinca. Povremeno Vas možemo tražiti dostavu podataka temeljem kojih Vas se može identificirati. Dakle, svi podaci koje prikupljamo mogu se podijeliti u dvije glavne kategorije:

 • zbirne statistike posjetitelja;
 • podaci koji Vas mogu identificirati.

Ne povezujemo zbirne statistike posjetitelja s podacima koji Vas mogu identificirati.

Zbirna statistike posjetitelja

Prikupljamo podatke pomoću kojih možemo unaprijediti našu internet stranicu, a koji uključuju podatke o korištenju internet stranice i podatke o navigaciji. Kada koristite ovu internet stranicu koristimo određene tehnologije koje automatski prikupljaju određene informacije vezane za način na koji korisnik koristi naše proizvode i usluge, poput IP adrese ili neke druge jedinstvene šifre uređaja (računala, mobitela ili nekog drugog uređaja) koje Vam služe za pretraživanje internetske stranice, identifikaciju kao registriranog ili neregistriranog korisnika, tehničke podatke koje možda uključuju URL lokacije od kuda se došli na ovu stranicu, podatke o pregledniku, jezik. Ti podaci bi mogli voditi k Vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo. S vremena na vrijeme podatke možemo koristiti u statističke svrhe, no istovremeno zadržavamo anonimnost svakog korisnika pa se ta osoba ne može identificirati.

Podaci koje prikupljamo automatsku uključuju:

 • podršku za kolačiće (engl. cookies) prve strane (ako nam dopustite da postavimo kolačić na vaše računalo);
 • ID posjetitelja (dobivenu putem kolačića koji je spremljen na vaše računalo);
 • tko vas je uputio ovamo (tj. odakle ste došli, npr. s Googlea);
 • datum i vrijeme vašeg posjeta;
 • Vaše regionalne i jezične postavke (da bi se odredilo u kojoj se državi nalazite);
 • operacijski sustav (Windows, OS X, Linux itd.);
 • preglednik i verziju preglednika (Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari itd.);
 • razlučivost zaslona (1280 x 1024, 1024 x 768 itd.);
 • podršku za JavaScript;
 • podršku za programski jezik Java;
 • naziv stranice koju pregledavate;
 • URL stranice koju pregledavate;

Podaci koji Vas mogu identificirati

Možemo prikupljati i obrađivati osobne podatke o Vama (kao što su ime, prezime, OIB, adresa. telefon, e-mail, poslodavac), u sljedećim slučajevima:

 • kada nam pošaljete upit vezan za našu uslugu ili nas kontaktirate putem e-maila;
 • kada obrađujemo podatke u skladu s našom pravnom obvezom (Zakon o odvjetništvu, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, Zakon o računovodstvu, porezni propisi);
 • kada posjetite našu stranicu i koristite posebne funkcionalnosti stranice.

Nećemo prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad naše stranice, čiji je prijenos nužan za korištenje internetskih komunikacijskih protokola i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za izvršenje određene aktivnosti. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete stranici), i dalje možete pristupiti našoj stranici, ali nećete moći biti obavješteni o našim uslugama, sudjelovati u procesu regrutiranja ili koristiti određene funkcionalnosti stranice.

2. Korištenje podataka

Podaci koje prikupljamo koristit će se samo u svrhe navedene prilikom prikupljanja istih. Nakon završetka obrade Vaših podataka za navedene svrhe, podaci će biti izbrisani kako bi se osigurala Vaša privatnost.

3. Prikupljanje posebnih kategorija podataka

Na ovoj stranici ne prikupljamo, te ne zadržavamo posebne kategorije osobnih podataka koji se odnose na zdravlje, etničko porijeklo, vjerska uvjerenja, političke stavove, itd. U iznimnim slučajevima kada prikupljamo takve podatke, to ćemo činiti sukladno primjenjivom pravu.

4. Zaštita djece

Zaštita privatnosti djece je važna. Mateković & partneri ne želi prikupljati osobne podatke djece (dijete je definirano kao osoba mlađa od 18 godina) bez dopuštenja roditelja ili opunomoćenog skrbnika djeteta. Djeca bi Mateković & partnerima trebala davati osobne podatke samo uz izričito dopuštenje roditelja ili opunomoćenog skrbnika. Tamo gdje je moguće upozoravamo djecu da ne daju osobne podatke. Ako je vaše dijete dalo osobne podatke, a Vi želite zatražiti da se ti podaci uklone, obratite se na adresu office@matekovic.com.

5. Sigurnost osobnih podataka

Koristimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitili podatke koji Vas mogu identificirati od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Osobni podaci prikupljaju se samo u opsegu koji je nužan.

6. Mjesto obrade podataka

Podaci se obrađuju samo u Republici Hrvatskoj. Iznimno, u slučaju da se podaci obrađuju izvan Europske Unije, koristit ćemo mehanizme predviđene relevantnim propisima kako bi se osigurala odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka.

7. Otkrivanje podataka trećim stranama

U bilo kojem slučaju Vaši prikupljeni podaci neće biti prodani bilo kojoj trećoj osobi iz bilo kojeg razloga. Općenito, dijelit ćemo samo podatke s osobama koji nam pružaju usluge i savjetuju nas. Međutim, u svrhu pridržavanja s pravnim propisima, zaštite Vaših prava i imovine ili sigurnosti našeg društva, njegovih zaposlenika i drugih osoba, osobni podaci mogu biti dijeljeni. Svako takvo dijeljene mora biti u skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

8. Prava posjetitelja

Ovlašteni ste biti obavješteni obrađujemo li Vaše osobne podatke, te ako obrađujemo Vaše osobne podatke, zatražiti ispravak ako su isti netočni. Ovlašteni ste zatražiti informaciju o svrsi obrade podataka koje obrađujemo.

9. Uporaba kolačića

Kolačić je mala datoteka koja sadržava slova i brojke te se pohranjuje na Vaše računalo ako se s time slažete. Kolačići evidentiraju mjesto i vrijeme posjeta nekoj internetskoj stranici te broj ljudi koji ih je posjetio. Svoj preglednik možete namjestiti da nadzire prihvaćanje ili odbijanje kolačića ili da Vam ukaže na svako slanje kolačića.

Više informacija o tome kako se koriste kolačići na ovoj internet stranici možete pronaći u Politici kolačića koja se nalazi na dnu stranice.

10. Kontakt

Za sva pitanja vezana za zaštitu privatnosti, kolačiće, u slučaju da želite dobiti uvid u to koje osobe podatke o Vama imamo, odnosno, ako imate dvojbi o tome na koji način koristimo Vaše osobne podatke molimo Vas da nam se obratite na adresu office@matekovic.com ili putem telefona na broj +385 1 6329 852. Možete nam se obratiti i običnom poštom na adresu:

MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o.
Kneza Mislava 15
HR – 10000 Zagreb

2024 © MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o. Sva prava pridržana         Pravne obavijesti  Pravila privatnosti  Politika kolačića  Kontakt         

2024 © MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o.

Sva prava pridržana