Politika kolačića

1. Što su kolačići?
Kolačić je tekstualna datoteka koju poslužitelj web mjesta postavlja u preglednik vašeg računala ili na vaš mobilni uređaj kad posjetite web mjesto. Kolačić sadrži jedinstveni kod kojim MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o. dozvoljava prepoznavanje vašeg preglednika tijekom vaše posjete našoj web stranici (nazvanog kolačić “sesija”) ili kasnije kod ponovljenih posjeta (nazvanih “postojani” kolačić). Svaki je kolačić jedinstven za vaš web preglednik. Kolačiće može postavljati poslužitelj web stranice koju posjećujete ili partneri koji surađuju s web stranicom, takozvani “kolačići treće strane”.
Kolačići uglavnom olakšavaju i ubrzavaju interakciju između korisnika i web stranice i pomažu korisniku da se kreće između različitih dijelova web stranice. Kolačići se također mogu koristiti kako bi sadržaj web stranice bio relevantniji za posjetitelja i prilagodio ga njegovom osobnom ukusu i potrebama.

2. Uporaba kolačića
Vlasnik www.matekovic.com je:
MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o.
Kneza Mislava 15, HR – 10000 Zagreb
+385 1 6329852

Koristimo kolačiće za poboljšanje funkcionalnosti web stranice pohranjivanjem vaših postavki. Na www.matekovic.com MATEKOVIĆ & partneri koriste koristi nužne kolačiće, funkcionalne kolačiće/preferencijalne kolačiće, statističke kolačiće i marketinške kolačiće.

Nužni kolačići
Ovi su kolačići neophodni za posjet web mjestu i korištenje određenih dijelova. Ako odbijete ove kolačiće, neke značajke web mjesta neće ispravno raditi.

Funkcionalni/preferencijalni kolačići
Funkcionalni/preferencijalni kolačići su kolačići koji olakšavaju funkcioniranje web stranice i čine ih ugodnijim za posjetitelje. Oni osiguravaju personaliziranije iskustvo pregledavanja. Na primjer: kolačići koji pamte odabir vašeg jezika.

Analitički/statistički kolačići
Koristimo analitičke kolačiće za prikupljanje podataka o korištenju naše web stranice, s namjerom da poboljšamo sadržaj, uskladimo ga s željama posjetitelja i povećamo uporabivost.

Marketinški kolačići
Ovo su kolačići koje koristimo da bismo vam ponudili personalizirane i relevantnije oglase, kako bismo utvrdili koliko je puta određeni oglas već prikazan, da bismo izračunali efikasnost određene marketinške kampanje, pratili podatke o prethodnim posjetima i dijeliti prikupljene podatke s uključenim trećim stranama, poput oglašivača. Ove kolačiće koriste i postavljaju na web lokacije vašeg uređaja treće strane.
Za upotrebu statističkih, funkcionalnih i marketinških kolačića na www.matekovic.com potrebna je suglasnost korisnika. Korisnik može u bilo kojem trenutku povući svoju suglasnost za upotrebu kolačića. Pogledajte odjeljak 5. ove Politike kolačića za informacije o upravljanju kolačićima i brisanju kolačića.

3. Kolačići trećih strana
MATEKOVIĆ & partneri može upotrebljavati kolačiće treće strane, a to su kolačići koje u korisnički preglednik stavlja treća strana koja nije MATEKOVIĆ & partneri. Podaci prikupljeni pomoću kolačića treće strane neće biti dostupni MATEKOVIĆ & partnerima, već će ih treća strana prikupljati i koristiti samo u svoje svrhe. MATEKOVIĆ & partneri može npr. umetnuti fotografije i video sadržaj s web mjesta poput YouTubea. Kao rezultat toga, kada posjetite ovu internetsku stranicu MATEKOVIĆ & partneri sa sadržajem ugrađenim s drugih web stranica, možda će vam se prikazati kolačići s tih web stranica. MATEKOVIĆ & partneri ne kontrolira širenje takvih kolačića. Za više informacija o uporabi takvih kolačića, trebate provjeriti relevantnu web stranicu treće strane.


4. Kolačići koje koristimo na našoj web stranici
MATEKOVIĆ & partneri koristi kolačiće koji su detaljno opisani na www.matekovic.com u dijelu s kolačićima. U tom dijelu možete pronaći informacije o imenu kolačića, tko postavlja kolačić, opis kolačića i kada kolačić istječe.


5. Upravljanje kolačićima
Morate navesti da li dopuštate postavljanje kolačića na vaš uređaj ili onemogućiti upotrebu određenih vrsta kolačića. Ako onemogućite upotrebu određenih kolačića, neke značajke web lokacije možda neće raditi ili možda nećete moći koristiti određene usluge na web stranicama.

Ako želite ograničiti ili blokirati kolačiće za upotrebu, možete svoje postavke odrediti putem dijela za kolačiće prikazanog na web lokaciji. Također, možete ograničiti upotrebu kolačića putem postavki vašeg preglednika. Funkcija Pomoć u vašem pregledniku trebala bi vam reći kako to napraviti.
Alternativno, možda biste željeli posjetiti stranicu www.aboutcookies.org, koja sadrži opsežne informacije o tome kako to učiniti na velikom broju preglednika. Također, pronaći ćete detalje o tome kako izbrisati kolačiće s računala, kao i općenitije podatke o kolačićima. Informacije o tome kako to učiniti u pregledniku svog mobilnog telefona morat ćete potražiti u priručniku za vaš telefon.
Imajte na umu da ograničavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost www.matekovic.com.

6. Tajnost podataka
Kada posjetite našu web stranicu, automatski prikupljamo opće podatke o vašem računalu i njegovoj lokaciji, kao i web lokaciji s koje ste došli, ako je primjenjivo. Te se informacije ne mogu koristiti za identifikaciju vas kao pojedinca. Te se informacije koriste samo u zbirnom obliku kako bi nas obavijestili odakle dolaze naši posjetitelji, što gledaju i na što djeluju te gdje provode najviše vremena.

Kad god vas pitamo za bilo kakvu osobno informativnu informaciju koja se može koristiti za identifikaciju vas kao pojedinca, tražit ćemo vaš pristanak i uvijek ćemo pružiti objašnjenje zašto prikupljamo podatke, kako ih prikupljamo, skladištimo i koristimo.
Prikupljat ćemo i pohranjivati ​​podatke koji se mogu identificirati samo u svrhu navedenu tijekom postupka prikupljanja. Kada završimo s obradom vaših podataka u navedene svrhe, izbrisat ćemo ih i uništiti kako bismo osigurali vašu privatnost.
Neki se podaci korištenjem kolačića prikupljaju na temelju našeg na zakonu osnovanog interesa i u svrhu poboljšanje naše web stranice i vašeg korisničkog iskustva, statističke svrhe za naše web stranice, funkcionalne svrhe za uporabu naše web stranice i kako bi se omogućilo da optimiziramo uporabu naše web stranice u marketinške svrhe.
Za svaku vrstu kolačića koji se koriste za prikupljanje osobnih podataka u specifične svrhe, MATEKOVIĆ & partneri će osobne podatke prikupljene putem kolačića obrađivati ​​samo u posebne svrhe za koje ste dali svoj pristanak na dijelu za kolačića.
Svi vaši osobni podaci tretirat će se s povjerenjem i upotrebljavat će se samo u skladu s gore navedenim ciljevima.
MATEKOVIĆ & partneri može angažirati treću stranu kao davatelja usluga koja će imati pristup i obrađivati vaše osobne podatke.

Prema pravilima zaštite podataka imate sljedeća prava. Za ostvarivanje ovih prava kontaktirajte MATEKOVIĆ & partneri na office@matekovic.com.

  • Možete dobiti sažetak o tome koje Vaše osobne podatke imamo;Možete dobiti presliku Vaših osobnih podataka u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu;

  • Možete nadopuniti ili ispraviti Vaše osobne podatke;

  • Možete zatražiti brisanje ili uništenje vaših osobnih podataka;

  • Možete zatražiti prestanak ili ograničenje obrade osobnih podataka;

  • Ako ste dali pristanak za obradu vaših osobnih podataka, možete ih u bilo kojem trenutku povući. Vaše povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade obavljene prije nego što povučete svoj pristanak;

  • Možete prigovor na način kako obrađujemo Vaše osobne podatke tijelu za zaštitu osobnih podataka.


Prema primjenjivom zakonu, mogu postojati ograničenja tih prava ovisno o specifičnim okolnostima aktivnosti obrade. Obratite nam se kao što je opisano u odjeljku 2. s pitanjima ili zahtjevima koji se odnose na ta prava.

2024 © MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o. Sva prava pridržana         Pravne obavijesti  Pravila privatnosti  Politika kolačića  Kontakt         

2024 © MATEKOVIĆ & partneri Odvjetničko društvo d.o.o.

Sva prava pridržana